agribex

06 > 10 dec 2023

Nieuws

Samenwerking tussen de twee fokkerijorganisaties : Een nieuw leven voor het Belgische Piétrain varken

Agribex news — 11/12/2023

Een historisch akkoord tussen de Vlaamse Piétrain Fokkerij en vzw Elevéo

lees meer

AGRIBEX overtreft verwachtingen

Agribex news — 10/12/2023

AGRIBEX 2023 zit erop. De 72e editie die na de annulatie in 2021 omwille van Covid opnieuw plaatsvond in Brussels Expo, heeft voor de organisatoren de verwachtingen overtroffen. Zo klinkt het unisono. Fedagrim-voorzitter Johan Colpaert geeft aan dat de federatie met enige bezorgdheid begonnen was aan deze editie. “We kwamen uit een zeer moeilijke periode met de annulatie van de vorige beurs en hebben deze editie opgezet in voor de landbouw bijzonder onzekere tijden. Maar nu op de laatste dag kunnen we wel degelijk stellen dat onze ongerustheid niet geheel terecht was. AGRIBEX staat er en blijft er staan. De beurs heeft een belangrijke waarde en verdient haar plaats in het landschap. Het is ook duidelijk dat in tegenstelling tot grote publieksbeurzen, het landbouwsalon als vakbeurs voor de bezoeker en de exposant een must blijft. Wat wij vandaag vaststellen is dat AGRIBEX nog meer geprofessionaliseerd is. De kwaliteit van de bezoekers lag bijzonder hoog, net zoals de interesse. Of er nu echt verkopen volgen, dat zullen de volgende maanden uitwijzen.”

lees meer

Exhibitor awards

Agribex news — 09/12/2023

Tijdens de exposantendrink op vrijdag 8 december zijn ook de exhibitor awards uitgereikt. Dit initiatief gaat al een aantal edities mee. Meer recent is de beloning voor de meest vrouwvriendelijke stand.

lees meer

Vrouwvriendelijkste tractor verkozen op Agribex

Agribex news — 07/12/2023

Tijdens de Ladies Day op de 72ste editie van Agribex, het tweejaarlijkse salon voor landbouw, veeteelt, tuin en groene zones, werd de meest vrouwvriendelijke trekker verkozen. De volledige vrouwelijke jury beoordeelde maar liefst 22 ingeschreven trekkers op ergonomie, uitstraling en “feminin touches”. New Holland werd verkozen in de categorie onder de 150 pk, Fendt werd de winnaar in de categorie boven de 150 pk.

lees meer

Fedagrim dringt aan op een stabiel juridisch kader en ruimte voor innovatie

Agribex news — 06/12/2023

Fedagrim, organisator van de tweejaarlijkse landbouwbeurs AGRIBEX, heeft op de eerste dag van de 72e editie van het internationale salon voor landbouw, veeteelt, tuin en groene zones een lans gebroken voor een meer doordacht en innovatie-stimulerend landbouwbeleid. In zijn toespraak voor tal van beleidsdragers hekelde voorzitter Johan Colpaert het feit dat er geen degelijk stabiel juridisch kader is. Het nieuwe ontwerp van stikstofdecreet laat meer duidelijkheid zien, maar de onzekerheid is nog te groot. Bewijs daarvan, stelt Colpaert, is dat vooral exposanten actief in de veehouderij massaal afgehaakt hebben voor de landbouwbeurs. “De onzekerheid is te groot, investeringen worden uitgesteld omdat er geen perspectief is, of het is toch niet duidelijke genoeg”, stelt Colpaert.

lees meer

Toespraak Johan Colpaert

Agribex news — 06/12/2023

lees meer

Nieuwigheden Packo Agri AGRIBEX 2023

Agribex news — 04/12/2023

lees meer

Lijst exposanten

Agribex news — 22/11/2023

Hieronder vindt u de lijst van exposanten op AGRIBEX 2023 (naam exposant + standnummer).

lees meer

AGRIBEX is terug en wil een hoopvol signaal geven voor een sector die het niet onder de markt heeft.

Agribex news — 19/10/2023

Tubeke, 19 oktober 2023 – Van 6 tot en met 10 december loopt in Brussels Expo het tweejaarlijkse salon voor landbouw, veeteelt, tuin en groene zones, AGRIBEX. De vorige editie, gepland in 2021, werd op de valreep geannuleerd midden in de coronacrisis. Deze keer is beursorganisator Fedagrim hoopvol dat het nu niet zo’n vaart zal lopen. AGRIBEX is en blijft een vaste waarde en bouwt verder op de tradities die al jaren een succes blijken. De 72e editie die in 2021 gepland stond zal dus plaatsvinden in 2023. Meteen wil de organisatie ook een positief geluid laten horen. De sector zit in zwaar weer maar AGRIBEX moet nog steeds een moment zijn waarop plannen voor de toekomst gemaakt worden.

lees meer
Wie houdt nu niet van cookies