agribex

08 > 12 dec 2021

Selectie van Nieuwigheden

Zilveren Buxus | CNH Industrial XPU | AgXtend

Agribex news — 21/10/2021

Een 2-tal jaar geleden was er de introductie van de elektrische onkruidbestrijding, als alternatief op het gebruik van chemische herbiciden met de (Zasso) AgXtend XP300 in de akkerbouw en de XPS in de wijnbouw.

De machine bestaat telkens uit een generator die elektriciteit op hoogspanning opwekt. De opgewekte elektrische stroom loopt via een applicator door de planten heen in de bodem. Het elektrische circuit wordt gesloten door een tweede applicator die ofwel andere planten ofwel de bodem raakt. De energie doet de planten verwelken van de binnenkant uit, rechtstreeks tot in de wortels.

Nu is de AgXtend XPU beschikbaar, die speciaal werd ontworpen om groenonderhoud efficiënter te kunnen uitvoeren. De frontunit van 125cm werkbreedte is uitgerust met een Links/rechts side-shift van 60cm. Door zijn compacte design is deze machine ideaal voor smalspoortractoren. Toepassingsgebieden zijn het onderhouden van publieke paden en pleinen, alsook straten en industrieterreinen. Dankzij de flexibele elektroden van roestvrij staal past de applicator zich aan ieder oppervlak aan en werkt hij met grote nauwkeurigheid, zowel op bestrating, grind als aarde.

lees meer

Zilveren Hoef | Alma Pro Hygiëne Set | Urban

Agribex news — 21/10/2021

De hygiëneSet UV-C van Urban GmbH & Co KG is een automatische melkdispenser (AMD) die gebruik maakt van ultraviolet-C (UV-C) licht om de speen en de onmiddellijke omgeving ervan te desinfecteren (vernietigen van DNA, nucleïnezuur en enzymen van besmettelijke micro-organismen die geïnactiveerd of vernietigd worden) zodra een kalf klaar is met drinken. Binnen 11 seconden vernietigen de twee ultraviolette lampen 90% van de aanwezige ziektekiemen.
Een UV-C generator vernietigt de kiemen in de tank voor de bereiding van gereconstitueerde melk (water + melkpoeder), de inhoud ervan en het leidingwerk. De gekozen technologie zorgt ervoor dat de automatische melkdispenser en de verstrekte melk steeds een uitstekend hygiëneniveau hebben. Dit beschermt de gezondheid van het kalf en ontlast de veehouder van een taak die voorheen moeilijk goed uit te voeren was. Het zal de veehouders in staat stellen de gezondheid van hun kalveren te verbeteren en het sterfte- en ziektecijfer van kalveren tijdens de kritieke zoogperiode te verminderen.

lees meer

Zilveren Hoef | ECF ophanghaak voor drinker | Wennemars

Agribex news — 21/10/2021

Een nieuwe ophanghaak voor speenemmers van de firma Wennemars vangt een aantal huidige problemen bij de verzorging van kalveren op. Speenemmers vallen gemakkelijk op de grond. Dit is niet hygiënisch en het vergt veel arbeid om telkens de emmers op te rapen en vervolgens weer te moeten wassen voor gebruik. Door het gebruik van het ECF-ophangsysteem van Wennemars zijn de speenemmers vergrendeld. Het kalf kan de speenemmer niet van de haak afgooien en in een luxe uitvoering van dit systeem kan je de speenemmer een standje hoger zetten (speen buiten bereik van het kalf) of de speenemmer gewassen op zijn kop bij het kalf laten hangen. De emmer is met een deksel afgesloten waardoor geen ongedierte aan of in de emmer kan en er ook geen speenverstoppingen (bv. door vliegen) kunnen optreden.

De jury waardeert deze nieuwigheid omdat dit een eenvoudig maar innovatief systeem is dat op alle melkveebedrijven kan toegepast worden. Deze nieuwigheid draagt bij aan het gebruiksgemak, de gezondheid van de kalveren, en dus ook aan het zoötechnisch en economisch rendement van de jongvee-opfok.

lees meer

Zilveren Hoef | Quatro | VDW

Agribex news — 21/10/2021

Quattro van de firma VDW is een stationaire of getrokken reiniger en –snijder van bieten en andere knollen (bv. aardappelen). Het reinigen gebeurt droog of nat via twee walsen en een (al dan niet met water gevulde) trommel. Stenen verlaten over de volledige lengte de machine via kleppen onder veerdruk. Snijden (versnipperen) is mogelijk via een snijkamer met grote capaciteit (22 ton/u).

De jury waardeert vooral het arbeidsgemak en de ergonomie van het toestel, de grote capaciteit, de flexibiliteit van de uitrusting (al of niet nat wassen en snijden, stationaire of mobiele opstelling, al of niet afdraaien via een transportband) en het inzetten op een lange levensduur (gemakkelijk te herstellen door het vervangen van onderdelen).

lees meer

Zilveren Aar | ExactUnload – Intelligent automatic for unloading according to length

Agribex news — 21/10/2021

De aanhangwagens van het type Krone GX kunnen uitgerust worden met een optie die automatisch de afdraaisnelheid regelt om het geladen product te verdelen over een ingestelde afstand. Via de ISOBUS terminal kan de bestuurder de gewenste lengte en het bereik van de rijsnelheid van de tractor tijdens het leeg draaien instellen. Eens de functie van automatisch verdelen is geactiveerd, wordt de bestuurder uitgenodigd binnen het ingestelde snelheidsbereik te rijden. Naarmate de tractor vordert, zal de lossnelheid van de aanhangwagen zich aanpassen aan de rijsnelheid. Zodoende wordt de loslengte gerespecteerd met een gelijk verdeelde laag product als gevolg. Deze functie verhoogt het comfort van de bestuurder die zich ten volle kan concentreren op het besturen van de tractor.

lees meer

Zilveren Aar | Smart-Multi-Connect | Delvano

Agribex news — 21/10/2021

Het unieke Smart-Multi-Connect bedieningsconcept laat toe dat verschillende toestellen (zoals smartphone, tablet, laptop, PC …) op hetzelfde ogenblik met de spuitmachine kunnen connecteren voor bediening, diagnose, software update, opvolging ... Dit kan zowel via ethernet-, wifi- als 3G/4G-verbinding zijn. Toepassingen zijn het aansluiten van een extra bedieningsscherm in de cabine voor meer overzicht, bediening rondom de machine via een tablet of smartphone (zoals spuitdoppen aan- of afleggen, starten en stoppen vullen), diagnose en opvolging op afstand (zoals bekijken en verwerken uitgevoerde taken op kantoor), SMS versturen van en naar de machine voor het doorsturen van opdrachten of bij problemen, … Dit alles kan tegelijk en zonder beperkingen. Op het toestel, dat op eender welk besturingssysteem mag draaien (Android, Windows, iOs, …), is enkel een webbrowser nodig. Er is geen installatie van apps vereist. De visualisatie is steeds gelijk, wat het zeer eenvoudig maakt in gebruik.

lees meer
Wie houdt nu niet van cookies