agribex

06 > 10 dec 2023

Nieuwigheden Packo Agri AGRIBEX 2023

Agribex news - 04/12/2023

1. KUHN FC 3515 R FF : Gedragen maaier-kneuzer met een werkbreedte van 3,5 m dat verticaal dichtvouwt (foto 1)

KUHN breidt zijn assortiment maaierkneuzers met rollenkneuzers uit met een nieuwe gedragen model in de achterlift dat verticaal dichtvouwt, met een werkbreedte van 3,50 m. De maaibalk kan met 126° worden omhoog geklapt om de transportbreedte maximaal te beperken en een optimale gewichtsbalans op de achterwielen van de tractor te bereiken.

De FC 3515 R maaier-kneuzer is uitgerust met een SQUAREFLEX rollenkneuzer. De rollen met grote diameter (24 cm) en een exclusief profiel genieten standaard van een dubbele aandrijving en zijn levenslang gesynchroniseerd. Sommige onderdelen van materialen zoals aluminium zorgen ervoor dat het totale gewicht van de machine kan worden beperkt tot dat van een machine met een kneuzer met vingers. Dit ontwerp zorgt voor een efficiënte kneuzing van alle voedergewassen (luzerne, raaigras, mengkoren, enz.), met een hoge capaciteit en minimale onderhoudstijden.

Uiteraard is de machine uitgerust met de OPTIDISC ELITE maaibalk, die bekend staat om zijn robuustheid en snijkwaliteit onder alle omstandigheden. Deze maaibalk is comfortabel in gebruik, onderhoudsvrij en wordt standaard geleverd met het FAST-FIT snelbevestigingsysteem voor de messen.

De LIFT-CONTROL-ophanging biedt een krachtige en constante gewichtsontlasting voor een betere bescherming van de zode. In combinatie met het activeringssysteem draagt het dus bij aan de effectieve bescherming van de machine tegen obstakels. Het sterk naar links verschoven draaipunt draagt ook bij aan een effectieve bescherming van de werkende delen, bijvoorbeeld ter hoogte van de eerste schijven. De terugkeer naar de werkpositie gebeurt non-stop.

Voor bedrijven in zeer heuvelachtige gebieden of met middelgrote tractoren is een aanpasbare ballastmassa aan de linkerkant van het chassis als optie verkrijgbaar. Op deze manier vermindert het de onbalans in de achterlift van de tractor. In combinatie met een frontmaaier zorgt deze machine voor een hogere capaciteit.

Deze maaier-kneuzer vervolledigt het FC 1015-assortiment, dat al de FC 3115 D, FC 3515 D (vingerkneuzer) en FC 3115 R (rollenkneuzer) omvat.

2. KUHN GF 13003 : Eerste gedragen schudder met een werkbreedte van 13 m : (foto 2)

Een exclusief model op de markt !

KUHN biedt zijn klanten de eerste gedragen schudder op de markt met een werkbreedte van 13 m: de GF 13003! Deze schudder is het resultaat van het perfecte compromis tussen de compacte bouwwijze van een 3-punts gedragen machine en een grote werkbreedte van 13m met 12 rotoren! Het ontwerp en de eigenschappen maken het gebruik van een tractor met gemiddeld vermogen mogelijk.

Schudden met een uitzonderlijke kwaliteit

Eenvoudig en efficiënt, de nieuwe schudder KUHN GF 13003 is ontworpen om veeleisende gebruikers van gedragen schudders tevreden te stellen. Met een werkbreedte van 13 m en de 12 rotoren is de capaciteit indrukwekkend. De verwachtingen zijn hooggespannen:

  • een goede aanpassing aan de bodem om proper werk te garanderen,
  • een goede schudkwaliteit van het ruwvoer,
  • een homogene verdeling van het product over de oppervlakte,
  • een optimale uitzettingskwaliteit.

Het schudden van de randen wordt bereikt door de twee buitenste rotoren aan de rechterkant te draaien. Omdat het geïntegreerd is in de kinematica van de machine, zijn er geen extra hydraulische ventielen nodig. Op deze manier worden verliezen op aangrenzende percelen vermeden.

Deze nieuwe schudder is uiteraard voorzien van de gloednieuwe OPTITEDD-rotor. Het ontwerp van de OPTITEDD-rotor, armen en vorken van deze nieuwe schudder verlegt de grenzen op het gebied van sterkte en levensduur van de werkende delen. De machine kan werken in de meest extreme omstandigheden (zwaar gewas, steenachtige grond, enz.). De verhoogde stijfheid van de bekleding vermindert trillingen aanzienlijk. De Heavy Duty-vorken die op deze nieuwe rotor zijn gemonteerd, hebben een levensduur die verdubbeld is in vergelijking met eerdere modellen, zonder dat dit ten koste gaat van de flexibiliteit die ze nodig hebben voor de klus. Rotorwieldeflectors zijn standaard en beperken zo de opbouw van ruwvoer op de kolom en het wiel aanzienlijk.

Het ingenieuze ontwerp garandeert een veilig wegverkeer door de compacte vouwwijze. Het zwaartepunt dicht bij de tractor maakt het mogelijk om een tractor met gemiddeld vermogen te gebruiken.

Alle KUHN eigenschappen zijn geïntegreerd in dit nieuwe model!

Alle functies die nodig zijn om de onderhoudskosten te verlagen (DIGIDRIVE-aandrijving, onderhoudsvrije rotoren) en om zeer voedzaam en proper voer te produceren (individuele rotorkoppelingen, asymmetrische vorken voor parallelle opraap ten opzichte van de grond, wielen dicht bij de vorken, rotoren met een kleine diameter) zijn in dit model geïntegreerd.

Op de kopakker biedt de zwaddoorvoerfunctie HLC (Headland Lift Control) de mogelijkheid om alle rotoren omhoog te brengen en voldoende vrije ruimte te bieden om gemakkelijk te kunnen manoeuvreren. Het voer wordt slechts één keer geschud.

3. KUHN GA 8131 CL : Halfgedragen hark met middenafleg en gepatenteerd verluchtingsopraper (foto 3)

Exclusief! De GA 8131 CL hark is uitgerust met een gepatenteerd verluchtingsopraper. De opraper tilt en belucht het gewas dat onbewerkt blijft door de rotoren. Het gevormde centrale zwad is luchtiger en homogener. De kwaliteit van het voer wordt verbeterd! Met een werkbreedte van 8 m is het model gericht op middelgrote en grote bedrijven.

De GA 8131 CL hark met dubbele rotor is de nieuwste toevoeging aan het assortiment harken met middenafleg. Met behoud van de kenmerken van zijn tegenhangers, biedt deze hark een extra exclusiviteit om de kwaliteit van het ruwvoer nog verder te verbeteren.

De GA 8131 CL is geschikt voor zowel groenvoer dat ingekuild of gewikkeld wordt als voor voor droge producten zoals luzerne, en is bij uitstek geschikt om allerhande gewassen te harken.

De GA 8131 CL hark is een exclusief model op de markt en voldoet aan de verwachtingen van de meest veeleisende klanten op het gebied van ruwvoerkwaliteit. Het is uitgerust met een (gepatenteerd) verluchtingsopraper, met een breedte van 1,80 m, die voor de rotoren is geplaatst. De opraper tilt en belucht het voer dat zich bevindt in de middenstrook en niet geharkt wordt door een "traditionele" hark. Dit optimaliseert de droging en verhoogt de kwaliteit van het ruwvoer. De bediening blijft eenvoudig dankzij het automatisch heffen en zakken van de opraper bij het manoeuvreren op de kopakker.

De deflector zorgt voor een mooie, gelijkmatige zwad. Afstellingen zoals de draaisnelheid van de opraper of de positie van de deflector maken het mogelijk om de opraper aan te passen aan het type gewas. Hierdoor wordt het risico op bladverlies vermeden en blijft de capaciteit constant.

Een optimale bodemvolging wordt gewaarborgd dankzij de grote verticale en pendelende bewegingen van de opraper.

De eigenschappen waarvoor KUHN-harken bekend staan, blijven ongewijzigd.

De technische elementen en voordelen voor de klant die de reputatie van de bestaande modellen hebben gemaakt, zijn behouden:

  • het bevestigingspunt van de rotor is geoptimaliseerd om de achterkant van de rotor als eerste te laten zakken (jet-effect),

  • de cardanische geleiding van de rotoren en wielen die zich zo dicht mogelijk bij de vorken bevinden, waardoor een optimale bodemvolging en proper harkwerk worden gegarandeerd,

  • de grote vrije ruimte onder de rotoren (van 43 cm tot 70 cm, afhankelijk van de instelling van de werkbreedte) beschadigt de reeds gevormde zwaden niet,

  • de MASTER DRIVE GIII-behuizing maakt het mogelijk dat de hark dicht en zwaar voer kan harken. De betrouwbaarheid van deze machines en hun lage onderhoudsniveau dragen actief bij aan kostenbeheersing.

Met deze nieuwe GA 8131 CL hark met twee rotoren weet u zeker dat u ruwvoer van hoge kwaliteit oogst!

4. KUHN : Section Control op maaiers en harken om de ruwvoederoogst verder te automatiseren (foto 4)

De GPS-sectieschakeling (section control) is nu beschikbaar op de FC 9330 RA maaierkneuzer en de GA 13231 en GA 15231 harken met vier rotoren.

Oogsten zal nog eenvoudiger verlopen dankzij de sectieschakeling (section control). Om het werkcomfort te verbeteren, genieten de maaiers en de harken, net als andere akkerbouwmachines, van GPS-gebaseerde automatiseringsoplossingen.

Geniet van deze functie om het individueel heffen en zakken van maaiers (FC 9330 RA) of rotoren (GA 13231 / 15231) op de kopakker of tijdens het manoeuvreren te automatiseren. Op de meest veeleisende percelen of in gieren concentreert de bestuurder zich uitsluitend op het rijden, een echt comfort tijdens intensief werk! U geniet van een echte productiviteitswinst.

Een handmatige bediening van de machine is nog steeds mogelijk via de bedieningsterminal of de Isobus CCI A3 joystick.

De FC 9330 RA en GA 13231/15231 zijn compatibel met de Isobus CCI 800 en 1200 terminals voor GPS Section Control, maar ook met andere ISOBUS-terminals.

5. KUHN VB 3200-serie : nieuwe persen met variabele perskamer (foto 5)

Met de VB 3200-serie stelt KUHN vier modellen voor met nieuwe functies en configuraties om aan de meest uiteenlopende behoeften te voldoen. De VB 3260 en VB 3290 zijn ontworpen om veelzijdigheid, optimale prestaties en kosteneffectiviteit te bieden, en zijn geschikt voor grote landbouwbedrijven en loonwerkers. In vergelijking met de VB 3160- en VB 3190-modellen biedt deze nieuwe generatie 10% meer capaciteit en produceert ze 10% dichtere balen dankzij de nieuwe Progressive Density Plus-optie. De nieuwe VB 3255 en VB 3285 zijn ontwikkeld voor veehouders die bijzondere aandacht besteden aan robuustheid en betrouwbaarheid.

De vier nieuwe modellen van de VB 3200-serie ronde balenpersen bieden het beste van de beproefde concepten van KUHN, gecombineerd met nieuwe functies en uitrusting. Voor de meest veeleisende klanten die op zoek zijn naar extreem hoge dichtheid en prestaties, voldoet de VB 7100-serie, die in 2019 werd voorgesteld, aan deze verwachtingen.

De VB 3255 en VB 3285 balenpersen zijn ontworpen voor landbouwers die op zoek zijn naar een eenvoudige, robuuste en gebruiksvriendelijke machine. Hun beproefde aanvoer- en perskamerconcept, gecombineerd met een geavanceerd ontwerp, biedt betrouwbaarheid en prestaties voor een breed scala aan gewassen. De diameter van de balen varieert van 0,8 m tot 1,60 m (VB 3255) of 1,85 m (VB 3285).

De VB 3260 en VB 3290 combineren capaciteit en dichtheid met betrouwbaarheid die het best mogelijke rendement op de investering garandeert. Grote boerderijen of loonwerkers kunnen het hele seizoen op deze balenpers vertrouwen om perfecte balen stro of voordroog te maken, net als hooi trouwens. De diameter van de balen varieert van 0,8 m tot 1,60 m (VB 3260) of 1,85 m (VB 3290).

De modellen 3260 en 3290 zijn ook verkrijgbaar in perswikkelcombinatie uitvoering. De VBP 3260 en VBP 3290 perswikkelcombinaties bieden een 15% snellere baaloverdrachtstijd dankzij de hogere snelheid van de achterklep. Ze zijn uitgerust met nieuwe wikkelfuncties zoals het automatisch lossen van (stro)balen die 2 per 2 worden gegroepeerd en een hold- knop voor langzame rotatie van de wikkelarm, erg handig om folierollen te vervangen.

6. KUHN SITERA 310 / 310e / 320 / 320e / 330 / 330e : Opgebouwde mechanische zaaimachines (foto 6)

Het gamma mechanische zaaicombinaties wordt uitgebreid met de voorstelling van de SITERA 100, een nieuw lichtgewicht en compact model met een werkbreedte van 3,00 meter.

De zaaimachines van de SITERA 100-serie hebben een werkbreedte van 3,00 meter en zijn verkrijgbaar met 20 of 24 rijen, met een respectievelijke rijafstand van 15 en 12,5 cm. Ze kunnen worden uitgerust met zaaikouters (SITERA 310), enkele schijf (SITERA 320) of SEEDFLEX 100 (SITERA 330). Afhankelijk van de gekozen configuratie zal de aandrijving van de doseerunit mechanisch of elektrisch verlopen.

De SITERA 100 is compatibel met de HRB 302, HRB 303, HR 304 en HR 3004 rotoreggen, die kunnen worden gebruikt met tractoren tot 250 pk (afhankelijk van de gekozen rotoreg). Deze rotoreggen zijn uitgerust met verschillende soorten tanden en rollen om zich aan te passen aan de verschillende werkomstandigheden en grondsoorten.

Doordat de zaaimachine direct op de rol van de rotoreg bevestigd is en een zaadtank van maximaal 600 liter die zoveel mogelijk naar voren gebracht is, zit het zwaartepunt van de zaaimachines van de SITERA 100-serie dicht bij de tractor. De voordelen zijn talrijk: een goede wendbaarheid, minder hefvermogen en een uitstekend zicht op de zaaielementen. Dankzij dit ontwerp zijn de zaaimachines van de SITERA 100-serie geschikt voor kleinere tractoren (vanaf 100 / 120 pk afhankelijk van het model).

Voor een nauwkeurige en regelmatige dosering heeft KUHN gekozen voor een vaste waarde, die heeft bijgedragen aan de reputatie van de zaaimachines uit het SITERA-aanbod: de HELICA spiraalvormige volumetrische nokkendosering.

KUHN biedt verschillende elektronische oplossingen om zich aan te passen aan alle soorten tractoren. Het zaaibeheer kan worden uitgevoerd via een ISOBUS VTI 60-, CCI 800-, CCI 1200-terminal of een andere ISOBUS-terminal die al op het bedrijf beschikbaar is. De KUHN VT 30 terminal is de ideale oplossing voor niet-ISOBUS-tractoren! Deze terminals beschikken over talrijke functies: distributie- en aandrijfwielbewaking, het aanleggen van spuitsporen, lege tankmelding, hectareteller en hulp bij debietregeling.

De zaaimachines van de SITERA 100 e-serie hebben een elektrisch aangedreven doseersysteem. Deze zaaimachines zijn uitgerust met een elektromotor en een radarsensor voor het snelheidssignaal. De voordelen zijn talrijk:

  • De vereenvoudigde debietregeling wordt automatisch uitgevoerd dankzij de kalibratieknop, het waarschuwingslampje op de machine en de automatische verdeler-inschakeling;

  • Een modulatie van de zaaidosis kan handmatig of automatisch plaatsvinden via de GPS en een ISOBUS-terminal met de TC-GEO-functie;

  • Het automatisch zaaimanagement via GPS (voor het in- en uitschakelen van het doseersysteem op de kopakker) via de Section Control (TC-SC) functie.

7. KUHN VENTA 330 : Opgebouwde pneumatische zaaimachine (foto 7)

De VENTA 100-familie opgebouwde pneumatische zaaimachines, die al bestaat met zaaikouters (VENTA 310) en zaaischijven (VENTA 320) modellen, wordt nu uitgebreid met de lancering van de nieuwe VENTA 330! Met een werkbreedte van 3,00 meter zijn alle modellen verkrijgbaar met 20 en 24 zaairijen met een rijafstand van respectievelijk 15 en 12,5 cm.

Deze zaaimachine is uitgerust met SEEDFLEX 100 zaaielementen met dubbele schijven die 41 mm zijn verschoven voor een perfecte vooropening. De zaaielementen worden gemonteerd op een parallellogram en voorzien van aandrukwielen om de zaaidiepte nauwkeurig te regelen en het contact tussen grond en zaad te optimaliseren. De aandrukwielen worden verdeeld over 2 rijen met een rijafstand van 15 cm om hun doorgang te vergemakkelijken in aanwezigheid van oogstresten. De druk van elk zaaielement kan worden ingesteld tot 40 kg om een voldoende zaaidiepte te behouden en een goede aandrukking te garanderen in droge omstandigheden of bij diep zaaien met hoge snelheid.

KUHN biedt nu verschillende elektronische oplossingen om zich aan te passen aan alle soorten tractoren. Het zaaibeheer kan worden uitgevoerd via een ISOBUS VTI 60-, CCI 800- , CCI 1200-terminal of een andere ISOBUS-terminal die al op het bedrijf beschikbaar is. De KUHN VT 30 terminal is de ideale oplossing voor niet-ISOBUS-tractoren! Er is enkel een stroomkabel nodig om van de ene naar de andere over te schakelen. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de huidige versies van de VENTA 100, die voorheen waren uitgerust met de QUANTRON S-2 (niet-ISOBUS).

Al deze troeven vormen een aanvulling op de troeven van het huidige gamma, namelijk:

  • Snelle en eenvoudige aankoppeling
    De zaaimachines van de VENTA 100-serie zijn compatibel met de HRB 302, HRB 303, HR 304 en HR 3004 rotoreggen die kunnen worden gebruikt met tractoren met een vermogen tot 250 pk (afhankelijk van de gekozen rotoreg). Het aan- en afkoppelen verloopt snel en eenvoudig dankzij speciaal ontworpen wegzetsteunen.

  • Lichtgewicht en compact ontwerp
    De zaaimachine wordt direct aan het frame van de rotoreg bevestigd en de zaadtank van 850 liter wordt maximaal naar voren geschoven. Hierdoor komt het zwaartepunt van de machine dichter bij de tractor te liggen. De voordelen zijn talrijk: een goede wendbaarheid, minder hefvermogen en uitstekend zicht op de zaaielementen. Dankzij dit ontwerp zijn de zaaimachines van de VENTA 100-serie geschikt voor kleinere tractoren (vanaf 120 pk).

  • Een doseersysteem dat betrouwbaarheid en nauwkeurigheid combineert De elektrisch aangedreven volumetrische doseerder zorgt nauwkeurig voor een debiet van 1 tot 430 kg/ha. Het is niet nodig om onderdelen van de doseerunit te demonteren of te vervangen, zelfs niet voor kleine zaden.

  • Een comfortabele en intuïtieve bediening
    Alle essentiële machine-afstellingen zijn snel en eenvoudig uit te voeren. Zo is de afstelling van de zaaidiepte op twee punten gecentraliseerd en volledig onafhankelijk van de werkdiepte-afstelling van de rotoreg. De doseerunit is eenvoudig toegankelijk. Met een aan/uit-knop kan de afdraaiproef worden gestart of onderbroken zonder terug te keren naar de cabine.

8. KUHN HR 5030 RCS + BTFR 5030 : Pneumatische zaaicombinaties (foto 8)

Na de introductie in 2022 van de nieuwe HR 5030 R, HR 6030 R en HR 6042 R rotoreggen voor sologebruik, breidt Kuhn zijn assortiment uit met nieuwe rotoreggen en zaaimachines combinaties voor zaaibedbereiding en zaaiwerkzaamheden.

De nieuwe modellen met werkbreedtes van 4, 4,5 en 5 m komen het aanbod pneumatische en inklapbare zaaicombinaties van KUHN vervolledigen die uitgerust zijn met SEEDFLEX 1000 zaaielementen. In combinatie met de TF 1512 ISOBUS fronttank vormen deze zaaicombinaties een uitgebalanceerd geheel voor zaaibedbereiding en zaaien in één werkgang! Het zaaimanagement verloopt via één enkele ISOBUS-terminal.

De TF 1512 ISOBUS fronttank met een capaciteit van 1500 liter (2000 liter met opzetstuk) beschikt over een grote autonomie. Het lage en compacte ontwerp zorgt voor een goed zicht op de weg en in het veld.

 

De HR 4030 RCS, 4530 RCS en 5030 RCS opklapbare rotoreggen, met een werkbreedte van 4 tot 5 m, zijn ontworpen voor solo- of gecombineerd werk en zijn geschikt voor tractoren met maximaal 300 pk (350 pk voor de 5 m-versie). De Duplex centrale behuizing is beveiligd tegen oververhitting door middel van een oliekoeler. De ingebouwde pomp wordt automatisch geactiveerd zodra de aftakas wordt ingeschakeld en vereist dus geen actie van de gebruiker! De volledige aandrijflijn is beveiligd tegen overbelasting door een uitschakelkoppelbegrenzer. Hydraulische werkdiepte- en nivelleringsbalkaanpassingen zijn standaard beschikbaar voor real-time aanpassing aan de bodemtextuur en het gewenste resultaat. Deze rotoreggen zijn compatibel met de STEELLINER (Ø 550 mm) en MEGAPACKER (Ø 590 mm) nalooprollen. Dankzij een grote diameter zorgen ze voor een effectieve aandrukking en optimaliseren ze het draagvermogen. Al deze troeven dragen bij tot het creëren van een omgeving die gunstig is voor de activiteit van micro-organismen en voor de beworteling van planten, zodat ze alle voedingsstoffen kunnen opnemen die essentieel zijn voor hun ontwikkeling.

De BTFR 4030, 4530 en 5030 opklapbare zaaibalken met een werkbreedte van respectievelijk 4, 4,5 en 5 m zijn verkrijgbaar met een rijafstand van 12,5 of 15 cm. Ze zijn uitgerust met SEEDFLEX 1000 zaaielementen om nauwkeurig en gelijkmatig te kunnen zaaien! De dubbele schijven met een offset van 41 mm zorgen voor een perfecte opening van de voor. De zaaielementen worden gemonteerd op een parallellogram en voorzien van aandrukwielen om de zaaidiepte nauwkeurig te regelen. Hydraulische zaaidiepteverstelling is standaard leverbaar, wat real-time besparingen levert bij bijvoorbeeld het wisselen van zaden. De verdeelkop van deze zaaibalken is voorzien van VISTAFLOW ventielen om 2*2 rijen uit te schakelen om spuitsporen aan te leggen. Om universele spuitsporen rechtstreeks vanuit de cabine aan te leggen kunnen ze optioneel worden uitgerust met VISTAFLOW- ventielen op alle rijen. Deze laatste zijn uitgerust met een intelligent monitoring- en detectiesysteem. Als een rij verstopt raakt, wordt deze automatisch aangeduid op het terminalscherm!

De zaaibalk is bevestigd aan het rollenframe van de rotoreg om een uitstekende bodemvolging te garanderen, overhang te beperken en het zwaartepunt zo dicht mogelijk bij de tractor te brengen. Deze configuratie zorgt voor een optimaal rijcomfort in het veld en op de weg en vraagt bovendien minder hefvermogen.

9. Köckerling ALLROUNDER V 2.0 : de multi-functionele ontstoppelaar (foto 9)

Het Duitse merk Köckerling presenteert de laatste generatie van zijn gedragen ontstoppelaar Allrounder met de versie 2.0. Het gamma bestaat uit drie inklapbare gedragen versies, namelijk de Allrounder Classic 400, 500 en 600, voor werkbreedtes van respectievelijk 4, 5 en 6 meter. Deze nieuwe Allrounder onderscheidt zich met een nieuw en steviger framedesign om zich aan te passen aan de vermogens van de moderne tractoren; optioneel heeft hij een continu hydraulische instelling van de werkdiepte. Zo is het tijdens het werk ook mogelijk om de diepte tot 13 cm in te stellen vanuit de tractorcabine; daarbij duidt een goed zichtbare maatschaal aan in welke werkstand de machine zit.

Andere nieuwigheden: naast het reeds bestaande aanbod van rollen (enkele of dubbele verkruimelrollen, kooirol, enkele STS-rollen...) is het voortaan mogelijk om deze machines uit te rusten met een dubbele STS-rol met een diameter van 530 mm.

Om te kunnen werken in aanwezigheid van gewasresten, zijn de Hercules-triltanden (70×12 mm) in vier rijen aangebracht. De afstand tussen de tanden bedraagt slechts 150 mm, maar er is voldoende ruimte voor een uitstekende doorgang van de residuen.

Optioneel zijn er diverse werktuigen beschikbaar zoals omkeerbare punten van 60 mm, ganzenvoeten van 200 mm breed of V-vormige Betek carbide-punten van 55 x 20 mm. De Allrounder kan ook uitgerust worden met egalisatieplaten van het type Crossboard aan de voorkant, onafhankelijke kleine nivelleer messen of een rij eggetanden die zich achter de gekozen rol bevinden.

Dankzij de grote vrije hoogte onder het chassis (60 cm) is de Allrounder Classic veel meer dan een werktuig om het zaaibed voor te bereiden. Hij moet eerder gezien worden als een universele machine die toelaat om een brede waaier van teeltbewerkingen uit te voeren.

Waaronder:
• Bereiden van een zaaibed na het ploegen;
• Omwerken en verluchten van de grond in de lente;
• Vernietigen van valse zaailingen, en meer in het algemeen mechanische onkruidbestrijding; • Een eerste en/of een tweede ontstoppeling;
• Onderwerken van de mest.

Er is maar weinig grondbewerkingsmaterieel dat zo veelzijdig is als de Allrounder Classic.

 

Wie houdt nu niet van cookies