agribex

08 > 12 dec 2021

Uitgelicht

Hare Majesteit de Koningin gaat gesprek aan met landbouwersvrouwen in het kader van de Ladies’ Day op AGRIBEX

Agribex news — 09/12/2021

Merchtem, 9 december 2021. Normaal zou het internationaal salon voor landbouw, veeteelt, tuin en groene zones AGRIBEX, op 8 december de deuren geopend hebben en dit tot en met 12 december. AGRIBEX is een tweejaarlijkse manifestatie waarop zo’n 90.000 bezoekers naar Brussels Expo afzakken om alle innovaties in de landbouw te bewonderen en debatten aan te gaan over de uitdagingen waar de landbouw voor staat. Maar omwille van de slechtere corona-cijfers is de beurs eind november geannuleerd. De organisator van AGRIBEX vond het in de gegeven omstandigheden niet meer opportuun en van weinig gezond verstand getuigen om de beurs alsnog door te laten gaan.

lees meer

AGRIBEX 2021 wordt geannuleerd.

Agribex news — 26/11/2021

Naar aanleiding van het Overlegcomité heeft het beurscomité en de Raad van Bestuur van Fedagrim beslist om de 72e editie van AGRIBEX alsnog te annuleren.

lees meer

Zilveren Buxus | CNH Industrial XPU | AgXtend

Agribex news — 21/10/2021

Een 2-tal jaar geleden was er de introductie van de elektrische onkruidbestrijding, als alternatief op het gebruik van chemische herbiciden met de (Zasso) AgXtend XP300 in de akkerbouw en de XPS in de wijnbouw.

De machine bestaat telkens uit een generator die elektriciteit op hoogspanning opwekt. De opgewekte elektrische stroom loopt via een applicator door de planten heen in de bodem. Het elektrische circuit wordt gesloten door een tweede applicator die ofwel andere planten ofwel de bodem raakt. De energie doet de planten verwelken van de binnenkant uit, rechtstreeks tot in de wortels.

Nu is de AgXtend XPU beschikbaar, die speciaal werd ontworpen om groenonderhoud efficiënter te kunnen uitvoeren. De frontunit van 125cm werkbreedte is uitgerust met een Links/rechts side-shift van 60cm. Door zijn compacte design is deze machine ideaal voor smalspoortractoren. Toepassingsgebieden zijn het onderhouden van publieke paden en pleinen, alsook straten en industrieterreinen. Dankzij de flexibele elektroden van roestvrij staal past de applicator zich aan ieder oppervlak aan en werkt hij met grote nauwkeurigheid, zowel op bestrating, grind als aarde.

lees meer

Zilveren Hoef | Alma Pro Hygiëne Set | Urban

Agribex news — 21/10/2021

De hygiëneSet UV-C van Urban GmbH & Co KG is een automatische melkdispenser (AMD) die gebruik maakt van ultraviolet-C (UV-C) licht om de speen en de onmiddellijke omgeving ervan te desinfecteren (vernietigen van DNA, nucleïnezuur en enzymen van besmettelijke micro-organismen die geïnactiveerd of vernietigd worden) zodra een kalf klaar is met drinken. Binnen 11 seconden vernietigen de twee ultraviolette lampen 90% van de aanwezige ziektekiemen.
Een UV-C generator vernietigt de kiemen in de tank voor de bereiding van gereconstitueerde melk (water + melkpoeder), de inhoud ervan en het leidingwerk. De gekozen technologie zorgt ervoor dat de automatische melkdispenser en de verstrekte melk steeds een uitstekend hygiëneniveau hebben. Dit beschermt de gezondheid van het kalf en ontlast de veehouder van een taak die voorheen moeilijk goed uit te voeren was. Het zal de veehouders in staat stellen de gezondheid van hun kalveren te verbeteren en het sterfte- en ziektecijfer van kalveren tijdens de kritieke zoogperiode te verminderen.

lees meer

Zilveren Hoef | ECF ophanghaak voor drinker | Wennemars

Agribex news — 21/10/2021

Een nieuwe ophanghaak voor speenemmers van de firma Wennemars vangt een aantal huidige problemen bij de verzorging van kalveren op. Speenemmers vallen gemakkelijk op de grond. Dit is niet hygiënisch en het vergt veel arbeid om telkens de emmers op te rapen en vervolgens weer te moeten wassen voor gebruik. Door het gebruik van het ECF-ophangsysteem van Wennemars zijn de speenemmers vergrendeld. Het kalf kan de speenemmer niet van de haak afgooien en in een luxe uitvoering van dit systeem kan je de speenemmer een standje hoger zetten (speen buiten bereik van het kalf) of de speenemmer gewassen op zijn kop bij het kalf laten hangen. De emmer is met een deksel afgesloten waardoor geen ongedierte aan of in de emmer kan en er ook geen speenverstoppingen (bv. door vliegen) kunnen optreden.

De jury waardeert deze nieuwigheid omdat dit een eenvoudig maar innovatief systeem is dat op alle melkveebedrijven kan toegepast worden. Deze nieuwigheid draagt bij aan het gebruiksgemak, de gezondheid van de kalveren, en dus ook aan het zoötechnisch en economisch rendement van de jongvee-opfok.

lees meer

Rubrieken

Wie houdt nu niet van cookies